Site Loader

Auta, kamiony, technika obecně, stále potřebuje péči. Údržba, nové vybavení, vyřazování starých kusů, řešení poruch a závad, umístění, ke každému stroji řidič, zodpovědná osoba. Řešíte technickou, nákup pohonných hmot, ztrácení pohonných hmot, změny v zákonech, nepředvídatelné nehody a další věci navázané na dopravu. O tom to je, vlastní vozový park přináší víc problémů než užitku.
nezávislý dodavatel

Outsourcing

To, co umí dělat někdo jiný lépe a třeba i kvalitněji, mnohdy však levněji a specializovaněji zkrátka přenecháme jiné firmě. Potřebujeme-li něco převézt, vytvoříme si kontrakt s firmou zabývající se jen a pouze přepravou. Tak se budete moci soustředit na to, co je pro vás primární a co tvoří jádro vašeho podnikání.

Problémy a výhody

·         Levnější, specializovanější, efektivnější, kvalitnější
·         Ztráta přímého kontaktu se zákazníkem, pokud jsou problémy, většinou se je dozvíte zprostředkovaně (zkresleně), nebo až po delší době, kdy může být pozdě
·         Není potřeba vynakládat velké úsilí na udržování vlastního vozového parku
·         Méně zaměstnanců
·         Nevadí různé velikosti nákladů nákladů
·         Podle velikosti firmy, můžete získat různě výhodné smlouvy
·         Snížení nákladů, variabilních i fixních
·         Větší rozmanitost způsobů dopravy
·         Možnost volby pokračování ve spolupráci
·         Široká nabídka specializujících se firem
přenos krabic

Doprava a všechno ostatní

Někomu se to třeba nemusí zase tolik líbit, přeci jenom přenášíte svou zodpovědnost na někoho jiného a ztrácíte tak přímou kontrolu nad tím, co se děje se zbožím, avšak pokud budete mít smlouvu se solidní firmou, pak se něčeho takového nemusíte bát, jelikožkaždý si snaží vybudovat si jméno a špatné zacházení se zbožím, by se nikomu nevyplatilo.
Poté stejně jako se dá outsourcovat doprava, můžete si ulehčit práci i jinde. Vše závisí samozřejmě na penězích a výsledné kvalitě. Avšak takovým typickým příkladem je účetnictví, které se většinou zadává nějaké účetnické firmě, nebo například málokterá firma si vydržuje vlastního firemního právníka, který pracuje jen pro ni. Proto pokud to pomůže pozvednout vaši úroveň, nebojte se najímat externí firmy.